In pantofii EI

Cel mai frumos mărțișor

De doi ani, împărțim primăvară de primăvară mărțișorul sănătății. O făceam și înainte, dar poate fără să fim atât de conștienți de importanța lui…pentru că, este în firea noastră să luăm de bun un lucru, o stare, un sentiment, un om. E de ajuns să știm că este acolo și aveam impresia uneori că este un dar necondiționat, pentru care nu trebuie să facem niciun efort. Ultimii ani ne-au dat însă o lecție dură. Dar renaștem…de fiecare dată.

Anul acesta alăturăm mărțișorului sănătății, pe cel al păcii și pe cel al solidarității. Sunt gândurile cele mai puternice pe care le putem transmite. N-am fi crezut că vom ajunge aici, dar s-a întâmplat…pentru că unii au luat liniștea de bună…e acolo, va fi mereu, trebuie să fie, nu are nevoie de prea multe garanții.

Acum, nu ne rămâne decât ca, mai presus de orice simbol comercial, să transmitem celor din jur sănătate și pace.

Asociem primăvara cu femeia, datorită magiei nașterii și renașterii. Așa că, cele mai multe gânduri către ele se îndreaptă. Nu-mi plac mesajele convenționale, niciodată nu le-am putut digera. Așa că, doamnelor și domnișoarelor le transmit un altfel de mesaj:  Faceți-vă cel mai frumos dar, în fiecare zi, acela de a nu mai aștepta și căuta confirmări și validare din jur! Sunteți astăzi suma tuturor sentimentelor, provocărilor, succesului și eșecurilor dobândite în trecut și asta trebuie să fie cea mai importantă validare.

Iar domnilor, care de multe ori se simt nedreptățiți de lipsa unor momente oficiale, date în calendar, care să-i pună în prim-plan, v-aș spune atât: nu este importantă o dată, nici un eveniment, pentru a vă recunoaște statutul sau valoarea umană. Ele se văd și se simt în fiecare zi în ochii celei care contează pentru voi. Priviți atent!

Pentru cei pentru care contăm cu adevărat nu este nevoie de simboluri și o dată anume. Am primit cel mai frumos mărțișor zilele trecute, în cel mai simplu și minunat gest: Ești frumoasă! Ești tu aici!  mi-a spus privind o fotografie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *