In pantofii EI

La cratiță, dar cu bucle și ruj pe buze

Despre experiențele mele și ale noastre în bucătărie, vă povestesc aici. În cazul nostru, bucătăria nu a fost testul suprem, nici pe departe. Până am învățat, am mâncat ce am gătit, chiar dacă nu mereu era ceva reușit. Asta cu dragostea trece prin stomac nu e întotdeauna valabilă, mai ales că trebuie să fie dragoste mai întâi de toate, părerea mea. Experimentăm, încercăm, inventăm și tot așa.

Cu regulile și rețetele stricte nu mă prea înțeleg eu sincer, dar o regulă am în bucătărie totuși. Faptul că mă așez la cratiță nu-mi șterge nici rujul de pe buze, nici buclele din păr și în final degeaba îl aștept cu masa pusă, dacă nu miros a parfum și nu mă simt frumoasă.

În general ajung acasă înainte lui, așa că am timp destul. Gătitul este micul meu haos. Încep mai multe lucruri în același timp, alerg între frigider și aragaz, am obsesia de a spăla fiecare vas după ce l-am folosit, așa că în chiuvetă e bălăceală în toată regula când gătesc. Mai am și obsesia să nu-mi scape nimic pe jos, să nu murdăresc lucruri în jur și alți câțiva pitici pe creier. Deși pare uragan din exterior, am eu organizarea mea și reușesc să le dau gata cu bine….de cele mai multe ori.

Acum vine partea interesantă. Indiferent cât de obosită mă simt la final, cât de tare mă dor picioarele și spatele, după ce pregătesc masa, dau fuga în baie. Un duș rapid, cu ochii pe ceas, un strop de parfum, haine curate, părul pieptănat și puțin ruj dacă este cazul.

O fac pentru mine. Să mă simt eu bine și frumoasă. O fac și pentru el. Cui i-ar plăcea să vină acasă după o zi de stres și muncă și să vadă o față obosită și să „îmbrățișeze” toate mirosurile din bucătărie?
Sigur, o să spuneți, nu toate avem timp și răbdare să ne mai și gătim. N-a zis nimeni că este regulă general valabilă. Dar încercați măcar o singură dată și vedeți cum vă simțiți! Mai presus de toate este vorba de noi, ca femei, de cum avem grijă de noi, de stima de sine. Nu zic eu acum că o gospodină care miroase a sarmale sau are făină în păr, sau meniul pe tricou, nu se respectă. Depinde de cum te simți tu ca femeie bine. Eu așa mă simt. Obosită, dar măcar puțin atractivă!

foto: pinterest.com

2 comentarii

 • Oana M

  Ce fain ca poti combina si bucatareala si dichisitul! De altfel respect ce ai zis tu aici si vointa ta de a imbina armonios cele doua elemente. Doar ca nu este posibil sa se intample asta la toata lumea. In unele momente nici macar nu gatesc, daramite sa ma aranjez. Si atunci gateste tot el! :))

  • viataindoi

   Oana draga mea, ce să zic…doar că suntem norocoase că mai gătesc și ei sau ca nu cer prea mult:))
   Nici eu nu am mereu timp, dar când am, gătesc cu drag..în rest, domnul meu știe soluția: un sandviș sau o salată.