In pantofii EI

Micile bucurii de sărbători-Crăciun și An Nou, în pandemie

Altfel de sărbători! Asta vom experimenta cu toții anul acesta. Suntem obosiți, în jur pare totul gri și poate ne lamentăm mai mult ca niciodată: nu vom avea petreceri, nu putem ieși cu prietenii, nu va fi atmosferă de sărbătoare. Ce se schimbă când spunem asta la tot pasul? Tu ai observat ceva? Eu, nimic. Doar ne apasă mai tare, ne frustrează și ne amplifică neputința.
Nu va fi la fel, dar nici acest „altfel” nu este un șablon. Nu a decis nimeni cum să fie. „Altfelul” ăsta și-l construiește fiecare.
Am împodobit bradul și am simțit bucurie. Apoi am decorat camera și m-am simțit copil. Dacă mi-a adus fericire? Da! Ție ce ți-a adus zâmbetul pe buze?
Cred că tot ce trebuie să facem este să ne educăm puțin reacțiile. Să învățăm ce ne schimbă starea în bine și să exersăm sentimentul.
Lista mea cu mici bucurii de sărbători-Crăciun și An nou, în pandemie…începe așa:
1. Operațiunea „Bradul de Crăciun” -noi am ales roșu și auriu anul acesta. A fost rândul meu așa că bietul pom abia mai poate susține ornamentele. E gata din noiembrie. Știu..știu..dar am vrut să fiu prima.
2. Transformarea camerei într-un mic popas pentru Moșul cel darnic – cum nu rezistă copiii la ciocolată, nu rezist nici eu tentației de a cumpăra decorațiuni. Am explorat tot ce se poate din Jumbo, Pepco și Kik și Jysk.
3. Aprovizionarea cu bomboane, portocale și turtă dulce. La care se mai adaugă și ciocolata caldă, ceaiurile și tot ce duce cu gândul la Crăciun.
4. O vizită la coafor și manichiură- răsfățul suprem și porția de energie mi-am luat-o de la Andreea și Cristina. La recomandarea domnului R., am făcut programarea mai devreme și ce decizie bună a fost!
5. Colinde- playlist-ul e același an de an și răsună în căști, boxe, la televizor și pe telefon dinainte de Ajun și până în noul an.
6. Fără planuri- nu mă mai gândesc la ce va fi și cum vom petrece. Gândul ca va fi diferit, resimțit de toată lumea, nu ajută. Așa că pe listă mi-am pus mi-am subliniat clar: să avem liniște în suflete și să fim senini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *