In pantofii EI

O altfel de…poveste de Craciun

Am nimerit prima data intr-un „salon pentru baieti” in aceasta seara…intamplator..el voia sa se tunda, eu sa nu-l astept in masina pentru ca era frig. Am pasit putin intimidata de privirile lor…recunosc, nu stiam la ce sa ma astept. In niciun caz la ce a urmat. Asadar…un barbershop, tatuaje, rap, tricouri largi, parfum barbatesc in aer si discutii „de baieti”.

Dintr-o data totul ingheata…muzica se opreste brusc, pe fundal se mai aud doar aparatele de tuns, iar in incapere se lasa liniste. De la radio mai multe voci spun o poveste. Nu e nimic „men stuff” in toata povestea. Cu vocile inganate, ceilalti baieti de pe frecventa spun povestea lui Andrei, un baietel care in prag de Craciun a crezut in minuni. De o operatie depinde viata lui. In barbershop se vad pumni stransi, emotii in priviri. Toata atentia este captata de vocile de la radio. Din cand in cand se aude un oftat si un „bravo, frate” pentru cei care doneaza. Au donat si ei..si-au pus toate prieteniile „la bataie” pentru ca Andrei sa ajunga la radio si au transformat pasiunile si munca lor in donatii pentru baietel.

La final, aplauzele au izbucnit in incapere, iar in ochii lor erau lacrimi de fericire. „Fratee, a reusit, fratee!”. Aproape ca nu-mi venea sa cred…pana acum ramane povestea mea preferata de Craciunul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *