In pantofii EI

Care munte sau mare?- Dragule, noi renovăm!

Dacă este un cuvânt care să pună pe fugă un bărbat, acela este cu siguranță „renovare”. A, și „cumpărături”. Dar, primul le include pe amândouă. Că doar înainte să ne apucăm să întoarcem casa pe dos, trebuie să mergem mai întâi la o repriză de shopping. Așa că nici nu știam la ce să mă aștept, dar când a adus vorba de o escapadă la munte sau la mare, i-am zis fără niciun preambul: „Care munte sau mare, dragule, noi renovăm!”

Ce nu știa el era că eu aveam deja șchițe, decupaje, idei, pe scurt un plan bine pus la punct. Ce să-i fac dacă a vrut să cumpere canapeaua aia? Și-o dorea de mult timp, pentru colțișorul lui din casă, dar cum să aduci canapea nouă fără să renovezi. Și acum sincer, o canapea nu poate sta singură, are și ea nevoie de o comodă nouă și un dulap și tot așa. Când mi-a zis să o cumpărăm, a apăsat parcă pe un buton și s-a pornit avalanșa de idei.

Să comandăm nu a fost greu. Partea lui preferată. Shopping online. Dacă ar putea, ar cumpăra și pâinea online.
Dar ce te faci când suni în pauza de la serviciu acasă și auzi bormașina?
Asta făceam eu. Până a ajuns era totul un haos. Haine peste tot, un puzzle de mobilă care aștepta să fie asamblată, lavabila și pensule…Și așa a început un weekend și o săptămână de coșmar…pentru vecinii noștri. Dar am terminat…aproape.

M-am ales și cu un compliment nou: „ești cel mai bun asistent”. Că asta am cam fost la partea cu mobila. Nu știu dacă și pe alte femei, dar pe mine mă dezorientează rău schițele. N-am răbdare și nici intuiție. Noroc că sunt un bun executant.
În final, în loc de un bronz de iunie, m-am ales cu câteva vânătăi, o durere teribilă de spate și un living nou.