In pantofii EI

Mama îmi „salvează” hainele

Când ajung în vizită la mama este o plăcere să stăm ca fetele. O cafea lungă, musai ceva dulce și discuții interminabile. Este visul ei, să aibă o fată cu care să împărtășească orice. Acum o facem din plin. Și mai facem ceva frumos împreună. Reciclăm și dăm viață hainelor mai vechi. Este ceva ce am descoperit de câțiva ani de când mama a primit o mașină de cusut vintage i-aș spune eu. A văzut mașina aia moda zecilor de an, a cusut pantaloni evazați și fuse în pliuri, dar și pampoane și paltoane… și acum a ajuns la mama. De când se știe i-a plăcut croitoria, dar n-a avut ocazia. A învățat singură, a testat pe celebrele bucăți textile ca să învețe din greșeli și m-am lăsat și eu folosită drept model. Acum se pricepe și am încredere să modifice orice, ba chiar m-am întors de la croitoreasă din oraș cu o rochie gata modificată și tot pe mâna mamei a ajuns că nu era „cum trebuie”. Cu migala, cu ochelarii la ochi, cu riglă, metru, cretă și imaginație face lucruri interesante.

Revenind la reciclare. Da, toate cumpărăm uneori haine care nu ni se potrivesc, unele rămân adânc în dulap și ies la iveală doar la o curățenie generală. Și dăi si probează, parcă e păcat de ea să o arunc, parcă ar fi fost mai frumoasă mai strâmtă, mai dreaptă, cu un pliu și tot așa. Cert este că nu arunc nimic până nu ajunge la mama. Și săracele haine cred că zic: „uite-o pe salvatoarea noastră”. Rochiile prea scurte devin bluze, pantalonii lungi- pantaloni scurți, din două obiecte vestimentare facem unul și așa se întorc la mine. Unele devin preferate, altora doar le prelungește puțin viața.

Resuscităm ce putem, ce nu se poate donăm.

Reguli pe care mama mă bate la cap să le învăț:

  1. Cumpără doar ce ți se potrivește! Nu prea largi, nu prea strâmte, nu doar „să fie”!
  2. Îmbracă-te mamă colorat! Negru și gri pot fi hainele clasice, dar asortează-le!
  3. Să ai în garderobă un sacou simplu, o pereche de pantaloni eleganți negri, o rochie neagră, cămăși albe și pantofi clasici confortabili!
  4. Când cumperi ceva, gândește-te cu ce asortezi! Ai ceva potrivit acasă? Merge cu ceva anume? În câte situații poți purta acel lucru?
  5. Probează, probează și iar probează! Nu cumpăra haine sau încălțăminte la prima vedere fără să vezi dacă îți sunt bune, dacă te „aranjează”!