Qui s'aime, se taquine

„Dacă mă sărută data viitoare?”- Primul sărut și un taximetrist curios

Mereu mi-au plăcut comediile romantice. De fapt, cred că aș putea să fac un maraton din vizionarea lor. Dar niciodată nu m-aș fi gândit, cel puțin nu atunci, la 20 de ani, că viața mea avea să se transforme într-una.

Noi doi protagoniștii. Noi doi, ce gând! Ma sunase seara trecută să mă întrebe când ajung în oraș. Chiar urma să mă duc peste două zile așa că m-a rugat dacă pot să-l însoțesc la cumpărături.
-Voi fetele aveți mai multe idei..îmi trebuie haine noi și nu ar strica o părere critică. Dacă nu te deranjez, bineînțeles. N-aș vrea să te răpesc..să-ți răpesc din timp!
Am acceptat. Îmi plăcea să petrec timp cu el și acum sincer ce femeie refuză o repriză de shopping. Am scos toate hainele din dulap, le-am probat pe rând, nu-mi plăcea nimic, m-am aranjat ore în șir în oglindă. Și de câte ori mă gândeam că ne vedem, mă bântuia replica aia din reclamă „Dacă mă sărută data viitoare?”.
Asta îmi mai lipsea. În niciun caz nu. Ce însemna asta? Nu ne potrivim, în majoritatea timpului mă scoate din minți. Ca prieteni, ne înțelegem de minune, dar când se bagă Cupidon în seamă, se strică tot.

Am petrecut vreo două ore plăcute, dar n-a ezitat să mă șicaneze. Apoi am luat ceva de mâncare la pachet și am urcat în primul taxi. În continuare mă scotea din minți. Una caldă, una rece. S-a urcat în spate, lângă mine. M-am dat la o parte și am pus pachetul între noi.
-Să înțeleg că fugi de mine?
– Ți se pare…
– Dacă mi se pare, atunci nu ar trebui să te deranjeze asta..
A tras pachetul dintre noi și a urmat un sărut..n-am apucat să mai schițez nimic…când m-am dezmeticit, taximetristul rămăsese blocat cu privirea în oglinda retrovizoare, semaforul se făcuse verde și șoferii claxonau din spate, iar el mă privea zâmbind.
Am tăcut tot drumul. Am coborât la sediu și după ce mi-am luat actele, m-am grăbit să plec.
Dacă avea impresia că a câștigat „războiul” se înșela.
Sau cel puțin așa credeam eu. Când am ajuns seara acasă m-a sunat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Mă enerva, dar în același timp nu puteam să mă supăr pe el.
Mi-a căzut telefonul din mână când l-am auzit:
– Auzi…tu n-ai vrea să-ți schimbi statusul de pe facebook?
– În ce?
– Pfff..în văduvă..la naiba! Într-o relație cu mine, logic!
Și în secunda următoare primesc notificare de la facebook. R și-a schimbat statusul: într-o relație cu tine.