In pantofii EI

Hostess sau consultant în cosmetică-nu, mulțumesc de sfat

Când vine vorba de cosmetice, marile mele dileme se îndreaptă cel mai mult spre produsele pentru ten. În special fondurile de ten. Să reziste, fără să arate ca o lavabilă pe față, să se potrivească nuanță și să dea un aspect plăcut. Și pentru că zăbovesc destul de mult în fața unui raft, ajung inevitabil să fiu abordată cu sugestii. Mereu greșite, dar mereu. Așa că, am ajuns la concluzia: Hostess sau consultant la magazine de cosmetică-nu, mulțumesc de sfat!

Nu din răutate, nu din mândrie, nu pentru că fac pe deșteapta. Ci doar pentru că absolut toate sfaturile primite până acum au fost eronate. Ca să mă exprim plăcut. Acum, dacă domnișoara e hostess într-o drogherie, nu am pretenția să se priceapă la produse. Ea are menirea să le prezinte frumos, să zâmbească în timp ce face oferte de nerefuzat, să fie o prezență plăcută. De altfel, nici nu intră în atribuțiile și nici plata lor să facă sugestii sau să ofere consultanță. Te ascult, îți zâmbesc frumos și îți mulțumesc de „poezioară”.

Dacă în schimb ai pretenția că ești consultant, încadrat astfel și cu sarcini precise, ori te documentezi, înveți, testezi, te documentezi și oferi un sfat corect, ori taci. Părerea mea!

De unde reacția asta? De la experiențele acumulate. Drogherie DM- Cu pretenția că știe mai bine ce mi se potrivește în funcție de tipul de ten, nuanță, sezon, o domnișoară mi-a recomandat două fonduri de ten pe care le-am aruncat după primele utilizări. Rezistență la transfer am cerut, avea zero. Nuanță potrivită am cerut, am primit portocaliu pentru un ten foarte deschis. Finish mat am dorit, am primit produs uleios pe ten. Am zis, ghinionul meu. Dar, o nouă experiență s-a terminat la fel. Pupa Milano în mall. Nu folosisem niciodată produsele lor. Am zis să încerc. Scenariul se repetă. În timpul căutărilor mele, vine domnișoara drăguță se recomandă consultant, începe șirul ideilor, hai să testăm, asta vă trebuie. -Pare închis, zic eu! Neagă cu vehemență. -Aș vrea ceva mat. E produsul potrivit….Ajung acasă, aplic, se duce în câteva ore și devine portocaliu pe ten.

Are bunica o vorbă: Paște iarba pe care o cunoști! Așa că hostess sau consultant la magazine de cosmetică-nu, mulțumesc de sfat! Dacă tot arunc banii degeaba, măcar să arunc pe experiență mea.