Smoothie- de foame, de sete, de răsfăț
Tineri și neliniștiți...în bucătărie

Smoothie- de foame, de sete, de răsfăț

Oficial am devenit fan smoothie- de foame, de sete, de răsfăț. Dacă până de curând alegeam smoothie vara, la terasă, în combinații de fructe exotice, pentru un strop de energie la final de zi, de curiozitate, am achiziționat recent un blender și am început să testez toate rețetele peste care am dat „răsfoind” paginile internetului.

De la cele clasice: căpșuni cu banană, portocală cu măr și morcov, la cele mai puțin obișnuite: spanac, pătrunjel și kiwi; scorțișoară cu spanac și afine; varză sau salată cu avocado, migdale și apă de cocos. De la smoothie-desert, la smoothie-detox sau smoothie-aperitiv. Nu pot să mă declar încântată de toate combinațiile, dar nici nu m-am dat bătută. Am testat, experimentat și degustat.

Acum nu trece o zi fără să încerc o rețetă nouă. În general, dimineața înlocuiesc micul dejun cu un pahar de ceva gustos…sau doar sănătos. Pentru începători în ale smoothie-ului, ca mine, rețetele cu fructe sunt preferate, însă m-am documentat puțin și am înțeles că pot fi și adevărate bombe calorice, acum depinde și de fructele alese. La fel și în cazul celor cu legume. Pot fi și gustoase și sănătoase, în funcție de combinație. Ce am observat este că smoothie ține de foame, la nevoie, de sete, în zilele de vară dacă adaug și un cub-două de gheață, dar și de răsfăț, pe post de desert.

Câteva sugestii după mici căutări:

*la smoothie de fructe este bine să alegem maximum 3 fructe;

*atenție la caloriile fructelor, să nu devină o bombă-dulce;

* la smoothie de legume, se poate adăuga un fruct pentru gust (ex: morcov, țelină, măr);

*sucul de lămâie împiedică oxidarea rapidă a pulpei fructelor;

*la micul dejun, peste fructe putem adăuga lapte de cocos, de soia sau de orez și o mână de cereale;

*dacă nu consumi des fructe, verdețuri și legume, smoothie te ajută să te împrietenești cu ele;

*ajută la detoxifiere (în combinațiile potrivite)

*smoothie ajută la absorbția mai rapidă a nutrienților;

*este rapid și ne ajută să nu sărim chiar de tot peste mese, în criză de timp.