In pantofii LUI

Când munca devine a doua soție

Și după ce ai tras tare câțiva ani, da, în fine, efortul tău este răsplătit și primești o avansare.

Dar cu avansarea în funcție nu vin doar beneficii, ci și mai multe responsabilități, task-uri și deadline-uri de îndeplinit plus managerierea unei echipe micuțe de oameni buni și muncitori. Și îi susții în tot ce fac, pentru că și tu ai fost ca ei și știi cât de mult conteaza o vorbă bună din partea superiorului tău.

Și devii workaholic. Și îți mai și place treaba asta.

Să revenim acum la promovare. Spuneam că odată cu promovarea vin și task-urile directe din partea conducerii. Gata! Acum s-a terminat. Nu mai ai un superior care să acționeze ca o zonă-tampon între conducere și tine, simplul executant. Răspunzi direct dacă ai făcut, cum ai făcut și ce ai făcut…

Munca de acasa nu e la fel ca cea de la birou. E și mai productivă

Și pentru că îți dai tot interesul să obții performanțe pe task-urile primite și pentru că timpul la birou nu poate fi alocat „corect” task-urilor tale, îți iei acasă laptop-ul și mai „bagi” 2-3 ore ca să rezolvi problema. Asta nu ar fi ceva de neconceput, dar se mai creează o problema, atunci când ajungi să dedici timpul liber pe care îl dedicai iubitei, laptopului.

Și știi că este o persoană înțelegătoare și te susține în tot ce faci, dar cu toate astea, vrei să vezi cât de mult îți înțelege treaba și dedicarea.

Și accepta să ajungi seara acasă, să mâncați repede, ca mai apoi să fugi la biroul improvizat din bucătărie unde îți deschizi laptopul și te închizi în lumea ta. Și trece o oră, două, trec trei și mai ajungi să mai schimbi o vorba ( și aia seacă sau pe un ton răstit) cu persoana iubită abia când te bagi în pat.

Până la urma, după câteva zile dintr-astea, reușiți să ajungeți la un consens. Asta după ce te face să promiți că îi vei dedica și ei timp, căci cu ea te-ai căsătorit, căci ea ți-a fost alături necondiționat și ca ea te sprijină mereu.

…uite așa, te regăsești prins între ciocan și nicovală, între iubire și material, între sentimente și nevoi materiale, încercând să găsești echilibrul perfect.

sursa foto:businesshour.ro

by In Pantofii Lui