News and reviews

Micul Rai de la Bucov-Grădina Zoologică și Grădina Botanică

În weekend-ul în care foarte mulți au luat calea Autostrăzii Soarelui sau au trecut testul răbdării pe DN1, am ales altceva. Am fugit de căldura din oraș, la doar 70 de kilometri distanță. Micul Rai de la Bucov-Grădina Zoologică și Grădina Botanică.

Sâmbătă dimineața nu mai avea răbdare. După o cină aniversară vineri seara, pe care i-am pregătit-o ca pe un adevărat maraton pentru că îmi doream să nu ajungă acasă înainte să fie totul gata, ca să fie surpriză, sâmbătă s-a trezit primul și a fugit să cumpere tort pentru a marca așa cum se cuvine cei 9 ani împliniți împreună, apoi am plecat în mica excursie.

Am vrut natură și liniște, aproape de casă și ceva nou. Prima oprire-Grădina Zoologică Bucov. O lecție despre bun simț, curățenie, o plimbare lungă și moment de depănat amintiri. La prima noastră întâlnire am fost și la Zoo Târgoviște, dar recunosc faptul că Zoo Bucov ne-a impresionat. Animăluțele erau liniștite, vizitatorii cumpătați, totul amenajat plăcut. Aici l-am cunoscut și pe Coco și ne-a salutat cu „Ola”. E vedeta grădinii și tare mândru de asta. Și am găsit și căsuța noastră din vis…căsuța țărănească din incinta parcului.

Apoi am continuat cu Grădina Botanică Bucov. Nu vă gândiți că se compară cu cea din București. E mult mai mică și are puține „comori”, dar era tot ce aveam nevoie. Ne-am simțit ca la 9 ani! Copilărisme, ședință foto ad-hoc, arteziana-piramidă și parfum de lavandă și trandafiri. Grădina are și o mică seră, unde sunt și expoziții temporare de picturi sau sculpturi.

 

Ambele locații au locuri de parcare, tarife mai mult decât decente, mult spațiu verde, curățenie și la tot pasul poți să te oprești pe o băncuță să admiri și să te bucuri de moment. O bună alegere pentru a ne aminti de ziua plină de emoții de acum 9 ani.