News and reviews

Poze în lanul de lavandă- bâlci sau experiență?

Românul are acest talent să vadă profit în orice. Dar și talentul de a transforma acel orice într-o hărmălaie. Ne doream de mult timp să evadăm puțin în natură și pentru că amândurora ne place lavanda, am ales să mergem la o locație găsită pe facebook și lăudată de multă lume. O locație cu plantație de lavandă, unde te poți plimba, poți face fotografii și te poți relaxa. Am ajuns duminică. Am avut așteptări prea mari. Poze în lanul de lavandă- bâlci sau experiență?

 

Știu că pare ideal ca din mica ta plantație de lavandă să scoți bani de trei ori, dar nu e ideal. De ce? Pentru că am pretenția că ne-am emancipat și noi românii suficient încât să nu ne mai mulțumim cu un bâlci ieftin și să preferăm o experiență.

 

Ce am găsit?

Un lan de lavandă, tarif 10 lei intrarea, trei mese așezate la întâmplare, o bunică sictirită care vindea buchețele la 15 lei pe principiul „ăștia care vreți, hai aici la coadă”, dezorganizare, o rulotă cu „de toate” și câteva băncuțe și pernițe. Aș fi dat și mai mult taxă la intrare, doar pentru o experiență. Dar, n-a fost să fie. Pentru că, ce s-au gândit proprietarii?… profitul iese și din lavandă și din taxa de intrare și din produsele vândute și dacă vor să facă poze cu un aparat, le cerem și acolo o taxă. O gândire ieftină! O încropeală, ca la români. Nu, nu sunt rea, dar prea mulți se trezesc organizatori de evenimente peste noapte. Nu ne mai mulțumim cu bâlci!

 

Cum aș fi văzut eu evenimentul?

Și da, ar fi fost un eveniment! Locația amenajată, taxa la intrare nici nu mai era necesară dacă produsele de calitate atrăgeau clienții, recuzită, tineri drăguți care să promoveze, să vândă, mai multe locuri special amenajate pentru fotografii, ba chiar un fotograf profesionist care să asigure mici ședințe într-un spațiu retras (fără să vezi pe unul scărpinându-se în nas pe fundal), o istorie a lavandei prezentată pe un panou sau chiar mici pancarte așezate pe plantație care să creeze un mic labirint, recuzită pentru fotografii la liber ( coșulețe, pălării, decorațiuni), zone de umbră pentru momente de relaxare. Toate cu tematică! Oamenii au nevoie de experiențe și plătesc pentru asta. Oamenii au nevoie de amintiri, de momente plăcute. Poate că am nimerit noi în ultima zi și se simțea graba evenimentului, poate nu a fost o zi bună sau un moment potrivit, cert este că, indiferent de situație, când alegi să faci un eveniment, chiar dacă e prima sau ultima zi, oamenii trebuie să aibă parte de experiențe.

Revenind la evenimentul la care am ajuns..ne-am plimbat, am bifat și selfie-urile de sezon și am avut parte de puțină terapie cu miros de lavandă.