Tineri și neliniștiți...în bucătărie

Meniu de vară- Dovlecei umpluți cu brânză

De câteva zile se simte că a venit vara și în atmosferă, nu doar în calendar. Și la noi când se schimbă anotimpul, se schimbă și meniul. Mai ușor cu preparatele din carne, trecem pe fructe și legume. În plus, niciodată nu strică o mică dietă…sau o tentativă de dietă.

De câțiva ani, noi ne răsfățăm cu această variantă simplă de dovlecei umpluți. Ideea i-a aparținut inițial lui, am gătit prima dată împreună și ne-a plăcut atât de mult încât repetăm experiența primăvara și vara de obicei.
Rețeta este simplă:
-dovlecei
-brânză mai sărată
-ouă
-cașcaval ras
-mărar
-sare
-piper

Am spălat trei dovlecei, am tăiat capetele, am scobit în interior și apoi i-am așezat în tavă e hârtie de copt. Separat, am pregătit 500 gr de brânză, pe care am pasat-o cu o furculiță, am adăugat două ouă, am presărat sare, piper, am tocat mărarul și le-am amestecat pe toate. Apoi am umplut dovleceii cu pasta respectivă. La final am ras cașcaval pe deasupra.
La cuptor dovleceii stau cam 30-40 de minute.
Noi i-am mâncat cu o salată de castraveți și ridichi. Uneori mai punem și smântână.
Noi îi savurăm și calzi și reci.