Un mic dejun de care ne-am îndrăgostit
Tineri și neliniștiți...în bucătărie

Un mic dejun de care ne-am îndrăgostit- Omletă umplută

De cele mai multe ori sărim cu brio peste micul dejun. O cafea la pachet, un sandviș mâncat pe fugă sau un smoothie pregătit în grabă. Dar, în weekend sau atunci când avem timp, ne răsfățăm. Omleta cu roșii, brânză și măsline este preferata noastră. Alături de o salată cu rucola, castraveți și ridiche. Un mic dejun de care ne-am îndrăgostit. De această omletă ne leagă și amintiri din…tinerețe.

Prin 2016 când cutreieram împreună țara am ajuns la Călărași. Cu o zi înainte dădusem kilometrajul peste cap, iar în noaptea aia niciunul dintre noi nu dormise de oboseală. Ne-am trezit în zori și deși aveam cazare până la prânz, ne aștepta încă o zi grea de filmări, așa că n-am mai avut răbdare, ne-am pregătit bagajul și am plecat să căutăm un loc unde să bem o cafea.

Singurul restaurant deschis la prima oră era în centrul orașului. Nici n-au apucat bieții oameni să se dezmeticească și noi eram deja la ușă. S-au scuzat că bucătăria abia se deschide și va dura comanda, dar a meritat. Cea mai bună cafea, un suc proaspăt de portocale, croissant și omleta magică. Și la desert papanași. Cu asemenea comandă la prima oră zici că eram nemâncați de o săptămâna sau venisem de pe front.

Dintre toate, omleta a devenit preferata noastră. O pregătim de câte ori avem timp. Dacă la rețeta clasică ingredientele se adaugă peste ouăle bătute și se prepară totul în tigaie, omleta umplută este în fapt omletă simplă și totul se adaugă ulterior. Mai întâi ouăle se bat bine, apoi adăugăm sare și piper și turnăm jumătate din cantitate în tigaia încinsă bine. Se prepară la fel ca o clătită, pe ambele părți. Apoi și cealaltă cantitate.

Roșiile se taie cubulețe mărunte. La fel și brânza. Măslinele le puteți tăia sau cumpăra gata feliate. Toate se amestecă, se pun pe omletă și apoi se rulează. Ca o clătită.
Pentru salată folosim rucola, castraveți și ridiche.

Pentru două porții:
*4-5 ouă
*sare
*piper
* 2 castraveți
* 2 roșii
* 2-3 ridichi
* rucola
*brânză
*măsline

Poftă bună!