#Nunta

Ce vrem și ce nu vrem la nuntă – am spus DA și NU

Înainte să ne apucăm de planurile pentru nuntă, noi am hotărât să facem mai întâi liste cu ce ne dorim și ce nu ne dorim la evenimentul nostru. Așa am știut de la început ce anume trebuie să achiziționăm, de ce buget avem nevoie și unde putem face ajustări. Și dacă tot ne-am apucat de liste, am luat în calcul toate aspectele, inclusiv cele legate de obiceiuri. Așadar…Ce vrem și ce nu vrem la nuntă- am spus DA și NU.

La ce am spus categoric NU:

* obiceiurile de zi de acasă– nu vom avea gătitul miresei sau mirelui, obiceiul bărbieritului, nuneasca, ruptul turtei sau tradiționalul „ia-ți mireasă ziua bună”. Nu ne reprezintă, ne-ar aglomera inutil și nici nu ne fac plăcere aceste tradiții.

*petrecere de zi – mesele întinse, alergătura pe drum, agitația din ziua nunții, la toate astea am spus „PAS”. Ziua nunții e despre noi, spune povestea noastră și nu vrem să facem lucruri doar pentru a intra în grațiile invitaților care să „cotizeze” bine.

*lăutari– nu ne-am dorit taraf, nu vrem „paranghelie” nici de zi și nici de seară. Am optat pentru o formație de oameni tineri cu care ne-am pus de acord să stabilim din timp și un playlist. Fără dedicații, fără piese „de jale”.

*mărturii– am ales să renunțăm la acele obiecte împrăștiate pe mese în seara nunții, pe care unii le uită, alții le adună și de la ceilalți care apoi te întreabă… ei de ce nu au avut sau dacă mai ai în plus. Și care ajung inevitabil să fie aruncate. Dacă mai sunt și personalizate, cu atât mai mult. În afară de părinți, nimeni nu păstrează obiecte imprimate cu fețele noastre.

*furatul miresei– un obiect pe care noi îl considerăm de prost gust în contextul în care am văzut mirese care se întorc după câteva ore, timp în care mirele se simte penibil, iar petrecerea amorțește. În plus toată lumea se plictisește la partea cu negocierea sau răscumpărarea.

*cocardele pentru invitați– când eram mică țin minte că miresele așteptau invitații în prag, îi serveau cu dulceață și bomboane și le găureau hainele ca să le prindă florile. Acum se pun naturale. Dar și la ele am renunțat. Cum nu avem petrecere de zi, nu am când să le așez în piept și în plus nu-mi place obiceiul. Vom pune mici detalii nașilor și părinților.

Cum am ales să organizăm ziua nunții și la ce am spus DA

*cabină foto– este varianta pe care noi am ales-o pentru a înlocui tradiționalele mărturii. Va fi amplasată pe terasă și fiecare invitat va rămâne cu o amintire plăcută.

* pregătirile mirilor, la hotel– este locul pe care l-am preferat pentru pregătiri și micile ședințe foto și video. Vom fi noi, fotograful și videograful, ni se vor alătura părinții, domnișoara de onoare și cavalerul și nașii înainte de ceremonie.

*ceremonia civilă în aer liber pe terasă- varianta ideală pentru puțini invitați, oameni dragi alături, ceva intim și liniștit. Să avem timp suficient pentru fotografii.

* invitații confecționate de noi- ginerică se pricepe la grafică si photoshop, așa că le-am personalizat cum am vrut, am ales text haios și apoi le-am printat. Am comandat plicuri și gata. Și nu ne-a costat o avere.

* ședință foto-video trash the dress– vom face câteva poze și un clip în ziua nunții, dar nu vrem să ne aglomerăm ziua, așa că după eveniment, vom merge la o ședință trash the dress.

* restaurant mic și cu terasă- cei tineri cu siguranță se vor bucura, iar pentru noi a fost prima opțiune. Am ales să nu avem mai mult de 140 de persoane. Ziua terasa va fi amenajată american style pentru ceremonia civilă, iar seara va fi locul ideal pentru relaxare, o cafea, aer curat.

* candybar – nu am apelat la o firmă, am achiziționat noi accesorii, platouri în ton cu evenimentul, câteva decorații și vom apela la cineva pentru prăjituri homemade. Astfel vom avea colțul nostru dulce.

*tematică de vară– culori calde, „sunflower and sea” va fi tema. Nu vom opta pentru aranjamentele imense de pe mese și nici după o sală încărcată.

 

*obiecte personalizate– am gravat verighetele, am personalizat paharele pentru miri și nași în acord cu tematica și am ales și două umerașe personalizate pentru pregătiri.

P.S. opțiunile nu au fost în niciun caz „de fițe”, ba chiar ați fi surprinși/surprinse să aflați că varianta aceasta este mai accesibilă decât cea a nunții tradiționale.

Foto:thinkstock